tirsdag 18. juni 2013

Suppe med kikerter og lettsaltet fårekjøtt


Supper er greie middager innimellom, kjekt å lage er det også og mettende og næringsrikt. Jeg har brukt kikerter i denne suppen her, det er ikke så mye brukt, men er fantastisk godt og kan brukes både fra hermetisk på glass og i tørket tilstand som må bløtlegges som jeg har gjort i dag. Fårekjøttet har ligget med  salt natten over.

TIL 2 PERSONER TRENGER DU:

100 gr tørkede kikerter eller
1 lite glass hermetisk
Ca. 500 gr lettsaltet fårekjøtt
3 gulrøtter i biter
3 vårløk i ringer
2 store skiver rotselleri i terninger
2 store skiver kolrabi i terninger
2 poteter i terninger
Kraft/fond
Timian
Salt - pepper


Bruker du tørkede kikerter må de legges i vann natten over. Legg biter med fårekjøtt i en bolle eller fat og strø salt på kjøttet på alle kanter. Sett kjøttet i kjøleskapet til neste dag, skyll av saltet før bruk.
Kok kjøttet til det er nesten ferdigkokt, ta det ut av krokevannet, sil kokevannet i et klede eller sil og bruk denne kraften i suppen. Kutt opp grønnsakene og kok de i kraften sammen med en kvast timian eller 1/2 ts tørket. Del kjøttet i små biter og la det koke ferdig sammen med grønnsakene.
Slå bløtevannet av kikertene og la de koke i nytt vann ca. 35 - 40 minutter, ha kikertene i kasserollen med grønnsaker og kjøtt og la alt koke sammen til suppen er ferdig. Smak til med salt og pepper.
Serveres med godt brød eller flatbrød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar