onsdag 12. juni 2013

Skinkesalat med jordbær og tomat


Dette var en så god og mettende lunsj at jeg tror salat av et eller annet slag må bli en standardlunsj her i huset. Og så god samvittighet man får når man spiser så sunt og magert, og ikke minst her er det enkelt å få i seg  "5-om-dagen". Som dressing brukte vi mangoyoghurt, men en standard dressing med olje/eddik/litt sennep er også kjempegodt til en slik salat.
Egentlig er det bare å blande det du har av frukt og grønnsaker og spe på med litt kylling, skinke, noen reker eller noen skiver spekeskinke så har du det nydeligste måltidet du kan tenke deg.
Det er ingenting i veien for at du kan putte dette her i en lunsjboks og ta med på jobben, så har du et supersunt måltid der også.


TIL LUNSJ FOR TO TRENGER DU:

Blandet salat
1 boks (300 gr) hermetisk skinke
1/2 rødløk i tynne ringer
1/2 eple i biter
Noen agurk skiver
10 småtomater delt i to (brukte to typer tomat)
8 jordbær delt i to
Noen biter hvit ost 
Strø gjerne over noen ristede nøtter eller frø hvis du har.

Vask salaten og tørk den med et kjøkkenpapir eller bruk salatslynge hvis du har det. Del opp alle ingrediensene og legg ingrediensene lagvis på en tallerken eller en skål og bland sammen. Lager du dressing, så ringle den over salaten rett før den skal serveres. Bruker du yoghurt, serveres den i en skål ved siden av salaten.


Et godt brød smaker herlig ved siden av en slik salat, en god skive grovt rugbrød eller et rundstukke.
Focassia er også aldeles nydelig til salat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar