lørdag 29. juni 2013

Potetsalat til grillmaten


Denne potetsalaten passer veldig godt til grillmat, nydelig til kjøtt, fisk og kylling, ja den er faktisk nydelig til pølser og karbonader også. Den er enkel å lage, og den smaker aller, aller best når den serveres litt lun av nykokte poteter. Kok potetene i lettsaltet vann med skallet på og skrell potetene når de begynner å bli litt avkjølt. Dressingen kan lages i god tid før den skal brukes. 

                                                       TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

Ca. 800 gr skrelte lunkne poteter
1 bunt reddiker i skiver
1/2 finhakket rødløk

DRESSING:
 
2 ss sennep
1 ss blomsterhonning
2 ss presset citron
1 - 1 1/2 dl god olivenolje
Salt - pepper


Begynn med citronsaften, så tilsetter du honning, sennep, salt, pepper og så tilsetter du oljen i en tynn stråle mens du pisker kraftig hele tiden. Smak til dressingen, det er mulig du skal ha litt mere salt eller honning. Skrell og del potetene i biter, skjær reddiken i tynne skiver og bland sammen rødløk, potetbiter og reddikskivene. Vend dressingen forsiktig inn i potetblandingen. La potetsalaten stå fremme på kjøkkenbenken til den skal spises.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar