onsdag 26. juni 2013

Rugbrød med karbonade, bacon og blåmuggost


Siden vi er midt i en flyttesjau, blir det mye restemat hos oss for tiden, men det er ikke så store snarveier når det gjelder tilberedingen, godt skal det smake og hjemmelaget skal det være. Grunnlaget til lunsjen i dag er godt hjemmebakt rugbrød, og med en saftig karbonade og god blåmuggost, må det bare bli godt. Jeg hadde en fransk blåmuggost, men en god Norsola duger som bare det.

DETTE TRENGER DU TIL 2 SMØRBRØD:

2 skiver rugbrød
2 store karbonader
4 - 6 skiver bacon
2 tykke skiver blåmuggost
Noen tykke skiver agurk
1 gulrot


 Begynn med å rense gulroten og bruk en ostehøvel el. til å "skrelle" tynne skiver som du legger i iskaldt vann og setter en halvtimes tid i kjøleskapet, så vil gulrotskivene krølle seg og bli sprøe. Sett stekeovnen på 220 grader, legg karbonadene på en bakepapirkledd stekeplate og la de bli varme.
Sprøstek bacon og legg de stekte baconskivene på rugbrødet. Skjær to tykke skiver av osten og legg de på karbonadene i stekeovnen, pass på de trenger bare et par minutter før de er ferdige.
Legg de varme karbonadene med smeltet ost på skivene med bacon. Pynt med gulrotkrøller og hakket agurk.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar