tirsdag 15. februar 2011

Tomatsuppe med parmesanchips og pølsebiter


Det er så lett å ty til en pose når man skal lage tomatsuppe, man tror ofte det er så innviklet å lage suppen selv fra grunnen av. Egentlig er det nesten like raskt som å lage posesuppe og du kan bruke forskjellige ingredienser alt etter hva du har i kjøleskapet og ikke minst, du vet hva suppen inneholder. Har du ikke parmesan kan du bruke en annen ost til å lage chips av.

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:
1 stor løk
2 fedd hvitløk
Litt purre
ca. 3/4 dl god olivenolje
Salt og pepper
1 ts oregano
2 bokser hermetiske tomater (a` 400 gr)
2 ss tomatpure
ca. 7 dl. kraft eller vann/buljongterning
1 - 2 ts balsamicoeddik
Liten klype sukker til å runde av smaken med 
Ca. 2 ts pesto (kan sløyfes)


 Hakk løk, hvitløk og purre og la de surre i olje til løken er blank, den skal ikke bli brun, tilsett tomatpure og la den få surre med et par minutter. Tilsett kraft/vann og boksene med hermetiske tomater. Jeg bruker en stavmikser på tomatene før jeg tømmer de i gryten men her kan du velge selv, om du vil ha tomatbiter i suppen eller ikke, du kan også bruke stavmikser på suppen helt til slutt, da får du en helt glatt suppe, selv synes jeg det er godt med litt å tygge på.
Smak til med salt, pepper, balsamicoeddik og pesto, pesto gir en ekstra nydelig smak, men er ikke nødvendig for å få en god suppe, rund av med en anelse sukker.
Som garnityr har jeg brukt noen biter pølse med kraftig smak og chips laget av parmesan.

Parmesanchips lager du ved å raspe eller skjære tynne skiver av parmesanost og legge de i små "hauger" på et stekebrett dekket med bakepapir, lag god avstad mellom "ostehaugene" og stek de ved 180 grader til de smelter, de skal ikke bli brune, la de ligge på stekebrettet til de kjølner



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar