torsdag 10. februar 2011

Skinkebiff med appelsinsaus


Svinekjøtt er magert og lett å tilberede, det blit mørt og smaksrikt når man behandler det på riktig måte. Appelsinsaus smaker riktig så godt til svinekjøtt og jeg har også brukt appelsin i salaten.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:
 
2 - 3 skinkebiffer
litt smør eller olje til steking
 1 appelsin
2 ss. pinjekjerner
salat av den typen du liker best
Kokt ris
 
SAUS:
 
2 dl appelsinjuce, her er det overflod av appelsiner
på denne tiden av året så jeg har brukt presset appelsin, 
men juce fra boks går greit.
1 1/2 dl. kraft (vann + buljong)
1 ts. maizenna
1/4 chili, grovhakket uten frø
    ca. 2 ss. smør


Ha juce, kraft og chili i en liten kaserolle og kok til det er redusert til ca. det halve. Sil blandingen slik at du får bort alle chilibitene, hell blandingen tilbake i kjelen. Bland maizenna med litt vann og tilsett den sammen med smøret, rør godt og smak til med salt og pepper.

Brun skinkebiffene raskt i varm stekepanne legg de i et ildfast fat og etterstek i stekeovn i 4-5 min. på 180 gr.

Lag salat gjerne av litt forskjellige typer salat, skjær ut "fileter" av appelsinen og bland disse med salaten, strø over pinjekjerner som har fått en rask omgang i varm stekepanne. Server skinkebiffene med appelsinsausen, salaten og kokt ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar