fredag 11. februar 2011

Rugbrød med gulrot og gresskarkjerner


Hjemmebakt smaker best - alltid - og så den gode duften som blir i heimen når man baker da. Brød med gulrøtter blir et saftig og smakfullt brød, spesielt godt til ost synes jeg, men dette brødet egner seg godt til en varm suppe også.


TIL 2 BRØD TRENGER DU:
500 gr. hvetemel
200 gr. sammalt grov rug
100 gr. sammalt grov hvete
100 gr. havregryn
ca. 2 dl solsikkekjerner
100 gr. gresskarkjerner
1 ts. salt
1 stor raspet gulrot
2 ss. olivenolje
5 dl. lunkent vann
50 gr gjær


Bland alt det tørre i bakebollen sammen med den revne gulroten.
Rør gjæren ut i det lunkne vannet og rør sammen med det tørre, bruker du kjøkkenmaskin, lar du det gå i maskinen 6 -8 min. bruker du håndkraft må du arbeide med deigen en stund slik at den blir fast og smidig. Tilsett oljen til slutt slik at den liksom "smører" deigen så den slipper bollen.
Dekk til deigen med plast eller et klede og sett til heving på et lunt sted i ca. 30 min.
Ta deigen ned på bakebordet og del den i 2 like store emner, kna lett sammen og form til 2 brød som settes til heving i ca. 30 - 40 min. til dobbelt størrelse.
Stek ved 210 grader i ca. 45  minutter på nederste rille i stekeovnen. Avkjøles på rist før du skjærer i brødet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar