mandag 7. februar 2011

Rundstykker med byggmel og yoghurt


Hvem kan vel motstå hjemmebakte nystekte rundstykker og duften av bakst i heimen?
Disse rundstykkene er bakt med byggmel og yoghurt, har masse smak og en fin konsistens.
Jeg har også puttet en pose tørket skogsbær oppi deigen i dag slik at rundstykkene får en liten søtsmak, riktig så gode ble de.

TIL CA. 24 RUNDSTYKKER TRENGER DU:
 
500 gr. byggmel  
6 dl. lunkent vann
4 dl. yoghurt naturell
1/2 dl. god olje
1 pk. tørrgjær
500 gr. hvetemel
100 gr. havregryn
200 gr. grov sammalt rug
En stor neve solsikkefrø
2 ts. salt
Ca. 2 dl. tørket frukt ellr bær (kan sløyes)

Begynn med å røre godt sammen byggmel og lunkent vann og la det stå fremme på kjøkkenbenken i ca. 30 min. med et klede over.
Rør inn yoghurt, olje og alt det tørre godt blandet.
Elt deigen godt sammen, kan gjerne la deigen gå i kjøkkenmaskinen noen minutter, juster med litt mel eller vann til passe deig hvis det trengs.
Sett deigen til heving på et lunt sted i bortimot en time, dekket med plast eller et klede.
Ha deigen på bakebordet, elt den lett sammen og trill ut til 2 pølser som du deler i like store  emner ca. 12 stk. av hver pølse.
Trill ut fine jevne rundstykker som du legger på stekeplater og etterhever på et lunt sted i ca. en time.
Pensle med egg eller vann og bruk gjerne havregryn eller frø til å strø over. Stekes ved 220 gr. midt i ovnen i ca. 20 min. Avkjøles på rist. Kjempefine å putte i frysen når de er kalde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar