torsdag 17. februar 2011

Entrecote med rødløkmarmelade og stekte småtomater


Det smaker med et realt saftig og godt kjøttstykke av og til - man må bare passe på at man får en biff eller entrecote som er godt mørnet. Så må man vise kjøttet litt omtanke - steke det på en slik måte at den gode smaken kommer frem og at kjøttet ikke blir seigt. Jeg har valgt å servere rødløksmarmelade og stekte tomater til entrecoten i dag.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 stk. entrecote
Smør til steking
Salt - pepper

RØDLØKSMARMELADE
 
2 store rødløk
1 ss. olje
 1 ss. smør
1/2 revet eple uten skall
1 ts. sukker
Ca. 4 ss. vineddik
Noen dråper balsamicoeddik
Litt citronsaft
Litt timian
Salt og pepper
Liten skvett vann
 
Skjær løken i tynne skiver og la den surre til den blir blank i oljen og smøret.
Tilsett det revne eplet, eddiken, citronsaft, timian og litt vann. Kok til alt er mørt, smak til med salt, pepper og sukker. Hold løkmarmeladen varm til kjøttet er stekt.


 La entrecoten ligge fremme på kjøkkenbenken til den får romtemperatur før du legger den i pannen som skal være god og varm. Ha olje eller smør i pannen og strø på salt og pepper. Stek kjøttet slik at det får en stekeskorpe på begge sider, før du skrur littt ned på varmen og legger en hvitløksbåt i pannen sammen med kjøttet. Stek kjøttet ca. 3-4 min. på hver side. Dette er en smakssak, noen liker kjøttet godt stekt, noen liker en rød kjerne.


STEKTE SMÅTOMATER:

10 - 15 klasetomater eller andre småtomater
God olivenolje
2-3 fedd finhakket fedd hvitløk
Havsalt
Pepper

Til de stekte tomatene har jeg brukt små klasetomater som jeg deler i to, legger med snittflaten opp i en ildfast form, har over litt god olje, hakket hvitløk, havsalt og pepper. Stekes ved 200 grader til de faller litt sammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar