Denne agurkmixen har blitt utrolig populær, til salat, til middagen, på brødskiven eller bare til å spise slik som den er. Også til ost smaker den godt. Jeg har forenklet den orignale oppskriften litt, jeg mangler risvineddik og sesamolje, men dette ble en agurkmix som smakte aldeles nydelig. Bruker du mere chiliflak vil den ferdige mixen "bite" litt mere. Ellers så kan du gjøre den mere "asiatisk" ved å tilsette frisk koriander.
TIL ET GLASS TRENGER DU:
3/4 av en agurk
1 ss hvitvinseddik (risvineddik)
1 ss olivenolje (sesamolje)
1 ts chiliflak (mere hvis du liker det)
1 -2 ss soyasaus
2 ts sesamfrø
Litt salt
Dill eller koriander
Skjær agurken tynt med en mandolin eller bruk en ostehøvel. Legg agurkskivene i et glass med lokk og tilsett alle ingrediensene. Ta på lokket og rist godt sammen. Nå er det bare å nyte
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar