fredag 9. august 2024

Muffins med bringebær


 Disse baker du på en halvtimes tid, de er skikkelig gode og fine å fryse. Jeg brukte søte villbringebær rett fra frysen, men du kan bruke ferske bringebær hvis du har det.

DU TRENGER TIL CA. 16-18 MUFFINS:

2 egg

2 dl sukker

1 1/2 ts bakepulver

1 toppet ts vaniljesukker 

3 dl hvetemel (har du store egg så bruk 3 1/2 dl hvetemel)

50 gr smeltet smør

1 1/2 dl melk

Bringebær til fyll

Perlesukker

Du kan også strø ove melis når de er avkjølt 

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland det sammen med melken. Bland alt det tørre og vend det forsiktig inn i eggedosisen vekselvis med melken, prøv å røre minst mulig. Fyll muffinsformene 3/4 full og strø over bringebær frosne eller ferske. De frosne kan du smuldre litt opp, de ferske bør du dele i biter. Strø over perlesukker. Stekes ved 200 grader over/unddervarme i 20 minutter. Avkjøles på rist.

 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar