mandag 19. august 2024

Pølser med parmesanstuet pasta


 En god hverdagsmiddag med det lille ekstra, den smakfulle pastastuingen med parmesan var virkelig en overraskelse, deilig konsistens og nydelig på smak. Jeg har brukt farfalle pasta, men du kan bruke den pastatypen du har for hånden, det samme med pølser.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

120-150 gr pasta

1 1/2 dl creme fraiche (18 %)

1 dl kremfløte

1 dl pastavann 

1 ts timian

1 ts basilikum

1 ts honningsennep

Raspet skall av 1/2 sitron

Salt - pepper     

  Ca. 80 gr raspet parmesan

Pølser av valgfritt slag

6-8 småtomater

Olivenolje

Flaksalt

Smør

Kok pastaen litt mindre enn det som står på pakken, og ta vare på litt av kokevannet. Ha creme fraiche og kremfløte i en kasserolle. Kok opp og hell i pastaen, parmesan, sennep, krydder og raspet sitron. Tilsett pastavann slik at stuingen får passe konsistens. Smak til med salt, pepper og mere krydder hvis det trengs. 

Stek pølsene raskt i smør på en stekepanne sammen med småtomater som du godt kan dele i to.  Strø litt flaksalt over tomatene og ringle over litt god olivenolje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar