fredag 28. juni 2024

Lakseskive med egg og avocadosalat


 Røkelaks og eggesalat smaker riktig så godt sammen, en "Blings" som kan nytes til lunsj, eller en lett middag, og får du uventede gjester er dette en rask og herlig liten rett å servere. Bruk gjerne er landbrød eller surdeigsbrød, og bruk en god olje i stekepannen slik at brødet blir knasende sprøtt og smaker godt.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 store skiver godt brød

Hjertesalat

6 - 8 skiver røkt laks

Olivenolje

EGG OG AVOCADOSALAT:

2 store ss lett creme fraiche eller lettrømme

1 ss majones

2 hardkokte egg 

1 avocado

3-4 skiver finhakket sylteagurk

2 ss finklippet gressløk

Ca. 1 ss presset sitron

Salt - pepper

Bland majones og creme fraiche i en skål, rør inn salt, pepper, gressløk og sitronsaft. Hakk de kokte eggene og kutt opp sylteagurk og avocado i små biter. Vend alt inn i majonesblandingen. Smak til med salt, pepper og mere sitronsaft hvis de trengs. Legg skivene på varm stekepanne tilsatt god olje og stek de til de blir gyldne og sprø. Legg hjertesalat på skivene og legg over skiver av røkt laks. Topp med egg og avocadosalat og klipp over litt persille.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar