lørdag 22. juni 2024

Gulrotkake

 

 Gulrotkake er alltid populært, saftig og myk med en frisk glasur på toppen er det en kake det er kjekt å servere.

DU TRENGER TIL EN LITEN LANGPANNE:

4 egg

2 1/2 dl sukker

1 dl smeltet smør

3 1/2 dl hvetemel

2 ta natron

3 ts kanel

1 ts kardemomme

1 ts malt koriander

1 ts vaniljesukker

4 dl finrevet gulrot

GLASUR:

150 gr naturell kremost

150 gr melis

1 - 2 ts vaniljesukker 

Skrell og riv gulrøttene. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland sammen melet med natron, kanel, vanlijesukker, koriander og kardemomme. Vend veksselvis inn smeltet smør og melblandingen i eggedosisen. Tilsett de revne gulrøttene til slutt. Ha røren i en bakepapirkledd liten langpanne, eller du kan bruke en rund kakeform. Stek kaken ved 175 grader i ca. 35-40 minutter. Kjenn med en kakepinne om kaken er ferdig. Avkjøl kaken.  Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel den over den avkjølte kaken og pynt gjerne med strmler av gulrøtter.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar