søndag 8. november 2020

Rødkålsalat


 Dette ble rene julesalaten, flotte farger, masse godsaker og i tillegg masse vitaminer. Salaten passer til alle slags mat, også julemat som juleskinke,  medister og svineribbe, nydelig på skinkesmørbrød og ribbesmørbrød. Vi derimot spiste denne herlige salaten til fiskekaker i dag, det må jeg si høynet fiskekakemiddagen betraktelig, restene blir brukt på brødskiva sammen med kokt skinke til helgen. Denne porsjonen her er nok til to + litt til overs.

DU TRENGER:

130 - 150 gr finsnittet rødkål

1/2 rødt eple i tynne båter

Ca. 100 gr druer

1 finsnittet stilk selleri

Ca 25 gr valnøtter 

DRESSING:

2 ss majones

2 ss lett creme fraiche

Noen dråper presset sitron

Salt - pepper

 

Snitt rødkål veldig tynt, bruk gjerne en mandolin, del druene i to, skjær eple i tynne båter og snitt selleristilken tynt. Bland alt sammen i en skål. Bland alle ingrediensene til dressingen sammen og smak til. Vend dressingen inn i salaten. La stå kjølig til den skal serveres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar