torsdag 26. november 2020

Ballerinakjeks


 Den ble ikke helt som den du kjøper på butikken, men en skikkelig god kjeks, fyllt med en nydelig sjokoladekrem.


DU TRENGER:

180 gr hvetemel

40 gr melis

1 ts vaniljesukker

Liten klype salt

125 gr smør i terninger

4 ss kaldt vann

1 1/2 ss bakekakao

MELKESJOKOLADEGANACHE:

125 gr melkesjokolade eller lys kokesjokolade

0,8 dl kremfløte

15 gr glukosesirup

Litt maldonsalt


Bland mel, melis, salt og vaniljesukker sammen i en bakebolle. tilsett smøret i biter og arbeid alt sammen med hendene til en litt grynete deig. Del deigen i to og tilsett 2 ss kaldt vann i den ene deigen og arbeid den sammen til en fast fin deig. I den andre delen tilsetter du bakekakao og 2 ss kaldt vann. Arbeid deigen godt sammen slik at kakaoen blir jevnt fordelt og deigen får en jevn brun farge. Pakk begge deigdelene inn i plastfolie hver for seg og legg de i kjøleskapet ca. 30 minutter. Ta først frem den hvite deigen, ha litt mel på bakebordett og kjevle ut til en leiv ca. 3 mm tykk og stikk ut runde kjeks med en utstikker med liten bølgekant rundt, på ca. 5 cm i diam. Bruk en liten utstikker og stikk ut en ring i midten i hver kjeks. Legg kjeksene over på et stekebrett med bakepapir og stek med over/undervarme på 175 grader i ca. 12 minutter. Avkjøles på rist. Så tar du den brune deigen, der stikker du ut kjeks uten hull i midten og steker de på samme måten som de hvite.Avkjøles på rist. 

Lag sjokoladeganache ved å hakke sjokolade og ha den i en skål og smelt sjokoladen over vannbad. Varm opp kremfløte og glukose til kokepunktet og hell den varme blandingen over sjokoladen. Rør godt slik at du får en jevn sjokoladerøre uten klumper. Sett sjokoladen i kjøleskapet og la den stå i ca. 4 timer. Når du skal montere kjeksene, tar du en teskje sjokoladeganache på en brun kjeks, smuldrer over aldri så lite salt og legger en lys kjeks over. Legg de ferdig monterte kjeksene i en tett boks som oppbevares kaldt



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar