torsdag 12. november 2020

Fylt og gratinert aubergine


 En god og litt annerledes middag i dag, veldig godt, alt i ett skall kan man si. Når det er sagt så smaker det ekstra godt med en salat til, da kom liksom alt til sin rett.
 

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

1 aubergine

1 finhakket løk

1 fedd finhakket hvitløk

250 gr karbonadedeig

3/4 boks hakkede hermetiske tomater

1 ss ketchup

Ca. 1/2 dl rødvin (kan sløyfes)

Salt - pepper

1/2 ts oregano

Liten klype chiliflak

1/2 ts hvitløkpulver 

1/2 ts basilikum

1-2 ss balsamicoeddik

Ca. 3 dl revet hvit ost (valgfri type)

Ca. 4 ss raspet parmesan

Olje til steking og til pensling av aubergine 

 

Vask auberginen og del den i to på langs, bruk en skje og hul den ut. La det være ca. 1/2 cm igjen av auberginen rundt kanten og ta vare på aubergin-kjøttet som du tar ut. Legg de halve uthulte auberginene i et fat eller på et stekebrett. Pensle auberginene innvendig med litt olje og strø på salt og pepper. Sett fatet med auberginene i stekeovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter. 

Ha litt olje på stekepannen og la løken surre til den er blank og myk. Tilsett karbonadedeig og smuldre den opp slik du gjør når du lager taco. Kutt innmaten av auberginen i små terninger og legg de i stekepannen sammen med løk og karbonadedeig, la dette få surre til auberginene er myke, ca 4 minutter. Tilsett hvitløk, ketchup, vin, balsamico og krydder og la alt dette få surre sammen noen minuter. Tilsett hermetiske tomater og la all fukt få koke inn slik at det blir en litt tørr kjøttsaus, tilsett til slutt et par ss parmesan. Smak til.

Ta auberginene ut av stekeovnen og fyll de med halvparten av kjøttsausen, strø over ost og legg på resten av kjøttsausen. Dryss over mere ost og resten av parmesan. Sett auberginene i stekeovnen igjen ved 180 grader og gratiner i ca. 20 minutter. Serveres med en grønn salat 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar