torsdag 19. november 2020

Chilimarmelade


En liten søtsak til osten hører med til jul, da spanderer vi gjerne noen ekstra gode oster enten det er en kremaktig blåmuggost, en brie eller en annen ost som vi liker. Det er mange typer marmelade som smaker godt til ost, men jeg tror denne chilimarmeladen er en av mine favoritter. Dette er en marmelade som er utrolig kjekk å gi bort i julegave også, finn noen fine små glass og pynt gjerne glasset med en fin etikett og en sløyfe, kan garantere at gaven faller i smak. Av denne porsjonen blir det ca. 5-6 dl. 


DU TRENGER:

7-9 røde chili (ca. 130 gr)

1 stor rød paprika (ca. 150 gr)

3 dl eplecidereddik

370 gr sukker

1 stor ss honning

Skall av ca. 3/4 appelsin (bare det gule av skallet)

Aldri så lite pepper 

35 gr fruktpektin (Certo sin grønne pose)

 

Rens paprika og chili for stilkfeste, frø og frøfeste. Del alt i biter og kjør begge deler i en foodprosessor eller en hurtighakker. Ikke kjør så lenge at det blir mos, men smått hakket. Mål opp sukker, eddik og pektin og hell det i en kasserolle, tilsett appelsinskall i strimler, du kan godt bruke et cestjern, da blir de tynne strimlene med i marmeladen, tilsett litt pepper. Sett kaserollen på kokeplaten og kok opp under omrøring. Tilsett paprika og chili, rør om og kok i ca. 20 minutter. Sett kasserollen tilside slik at marmeladen blir avkjølt. Fyll marmeladen på varme rene glass og sett på lokk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar