torsdag 19. november 2020

Pølse og blomkålgrateng


 Alt i en form, godt og veldig lettvint. Bruk en pølse med litt smak, jeg brukte falukorv, men det går helt greit med andre typer pølse.

 

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 300 gr blomkål i små buketter

Pølse, valgfri mengde og type i litt tykke skiver

Ca. 2 ss smør

1-2 ss hvetemel

Ca. 1 1/2  - 2 dl melk 

Ca. 2 ss lett creme fraiche eller erstatt litt av melken med fløte

Ca. 1 1/2 dl raspet hvit ost

Salt - pepper

Smør/olje til steking av pølsene

8 - 10 småtomater
 

Del opp blomkål i små buketter og kok de ca. 3 minutter i lettsaltet vann og slå av kokevannet når de er ferdig. Ha litt smør/olje på stekepannen og brun pølseskivene lett. Legg pølseskiver og blomkål i en ildfast form. Lag en hvit saus av smør og mel og spe med melken. Spe med melken litt om gangen og rør godt slik at du unngår klumper, tilsett lett creme fraiche. Smak til med salt og pepper og rør inn raspet ost. Hell den hvite ostesausen over pølser og blomkål i formen og sett formen i stekeovnen ved 200 grader og la stå i ca. 10 minutter. Legg småtomater på stekepannen sammen med litt olje, strø over litt pepper og flaksalt, snu på tomatene underveis, og de er ferdig når de begynner å briste og faller litt fammen. Gratengen serveres varm med småtomater og gjerne en salat

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar