tirsdag 16. juni 2020

Salt karamell


Søtt og salt i en herlig kombinasjon, smaker nydelig på iskremen, på eplekaken eller på gjærbakst og brownie. Salt karamell setter en ekstra "spiss" på desserten og på pannekakene. Salt karamell er enkelt og det er raskt å lage.

DU TRENGER:

3 ss vann
100 gr sukker
50 gr smør
1 dl kremfløte
Ca. 1/2 - 1 ts flaksalt


Ha vann og sukker i en tykkbunnet kjele og kok opp. Nå kommer det ALLER VIKTIGSTE, du må IKKE RØRE i sukkeret. La dette stå og småkoke til sukkeret begynner å få en gylden/brun farge. Tilsett smøret, og nå kan du endelig røre.  Rør til alt smøret er smeltet inn i sukkeret og tilsett kremfløten litt av gangen og rør til alt er godt blandet sammen. Smak til med salt. Hell karamellen på et glass og sett den kalt til avkjøling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar