mandag 8. juni 2020

Blomkålsuppe med baconknas og sprøstekte kikerter


Det er ikke mange ingrediensene som skal til for å lage en så delikat og god blomkålsuppe. Nå når det er så masse gode grønnsaker i butikkene bør vi virkelig unne oss en slik suppe, den er både nydelig og mild på smak, samtidig som den er mettende, og hvis du "piffer" den opp slik som her med bacon og kikerter, blir suppen også litt spennende. Så må du huske å servere et godt brød til, som focaccia eller rundstykker.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

1 middels stort blomkål
3-4 dl melk + vann
Salt - pepper
1 bujongterning eller kyllingbuljong
2 små finhakket sjalottløk
2 ss creme fraiche
God olje

GARNITYR:

Bacon
1 boks kikerter
1/2 ts chilipulver
1/2 - 1 ts spisskummen
Olivenolje 
Litt salt


Begynn med å sprøsteke bacon og legg de over på et kjøkkenpapir. Hell kikertene i et døslag, skyll de godt og legg de over på et kjøkkenpapir slik at de får renne godt av. Ha litt god olivenolje på stekepannen og la sjalottløk få surre til den er blank og myk før du har den over i en kasserolle sammen med blomkålen delt i små buketter. Husk å bruke stilken også. Hell melk over blomkålen og fyll på med litt vann slik at det står kant-i-kant med blomkålen. Putt i buljongterning og kok opp og kok blomkålen til den er helt myk. Mens suppen koker, heller du litt olje i stekepannen og legger i kikertene. Bruk litt høy varme og dryss over krydder og salt. Rør i kikertene av og til og la de sprøsteke i 12-15 minutter. Ta suppekjelen av platen når blomkålen er helt myk og kjør den glatt med en stavmikser. Sett kasserollen over kokeplaten igjen, kok opp og tilsett mere melk hvis suppen er for tykk. Tilsett creme fraiche og smak til med salt og pepper.
Suppen serveres med sprøstekt baconknas og sprøstekte kikerter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar