tirsdag 3. april 2018

Havreruter


For deg som er glad i brød med havre, er dette her både lettvint og godt. Jeg lager disse ofte og har alltid noen i fryseren. Brødene blir veldig gode når de puttes frosne i brødristeren, da får de en sprø kant. All slags pålegg passer, men er aller best med ost, eller egg og tomat. Dette er også et kalorifattig brød, da det er lite kalorier i havregryn og havremel, dessuten inneholder havre A- vitaminer, magnesium, kalium og kostfiber for å nevne noe.


Du trenger:

4 dl havregryn (valgfri type)
4 dl havremel
3 ta bakepulver
2 ts honning eller sukker
1/2 ts salt
4 dl vann
2 ss god olje (kan sløyfes)
5-6 ss mager kesam eller mager yoghurt


Ha alt det tørre i en bakebolle og rør inn vann, kesam og olje.  La røren stå minst 20 minutter på kjøkkenbenken før du heller røren på en bakepapirkledd stekeplate. Bruk en slikkepott dyppet i kaldt vann og bre røren utover i et jevnt lag i ca. 1 cm tykkelse.  Stek havre rutene ved 200 grader i 12 -15 minutter. Avkjøles litt på stekebrettet før du deler opp i ruter med en skarp kniv. Legg rutene på rist til de blir helt avkjølt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar