fredag 20. april 2018

Pannestekt laks med bakte grønnsaker, bønner og krydderostdressing


Vi er glad i laks her i huset og bruker laks til middag ganske ofte. Det varierer mellom ovnsbakt og pannestekt, begge deler er like godt, men tilbehøret varierer fra gang til gang. Jeg vil anbefale denne lakseretten vi spiste i dag som var fantastisk god med bakte grønnsaker og en herlig dressing med krydderost og Drømmelett.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

250 - 300 gr laksefilet uten skinn og bein
Salt - pepper
Smør/olje til steking

BAKTE GRØNNSAKER:

1 søtpotet i båter
1 fenikkel ibåter
1 rødløk i båter
1 liten boks hvite bønner
Salt - pepper
God olje til å ringle over

DRESSING:

2 ss smøreost med krydder (mager type)
2 ss Drømmelett

Skrell og del opp grønnsakene og legg de i en ildfast form. Ringle over god olje og strø på salt og pepper. Bruk en skje og en gaffel og vend rundt på grønnsakene slik at krydder og olje blir godt fordelt. Sett formen i stekeovnen ved ca. 200 grader og bak grønnsakene ca. 20 minutter, kjenn om grønnsakene er ferdig. Skyll bønnene under rennende vann, la de renne godt av og hell de over grønnsakene rett før grønnsakene er ferdig. Ha smør olje på stekepannen, la det bli varmt, strø salt og pepper på laksestykkene, legg de i stekepannen og stek til de er pent brune på begge sider.
Rør sammen krydderost og Drømmelett til dressing.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar