onsdag 15. desember 2010

Sjokoladetrøffel med flaksalt


Dette er mat for sjokoladeelskere - litt uvanlig med saltsmaken til sjokolade, men saltet gjør at det blir en utrolig spennende kombinasjon, nesten som en liten "eksplosjon " i munnen, appelsinskall gjør at det hele får en frisk smak.
Sjokoladetrøfflene er ganske mektige så de smaker aller best til en kopp kaffe, men det er enkelt og rask å tilberede og det er skikkelig godt.


DU TRENGER:
 
50 gr smør
300 gr mørk sjokolade
1 dl kremfløte
1 dl kesam
Skall av 1/2 appelsin (bare det gule av skallet)
Flaksalt


Ha fløte og smør i en kjele og la det få et oppkok. Ta kjelen av varmen, bryt sjokoladen i biter og smelt den i den varme blandingen. Rør i kesam og revet appelsinskall.
Lag en form av dobbel al-folie på ca. 20x20 cm. og hell sjokoladen i formen. Strø salt over og la
sjokoladen stå i kjøleskapet i minst 4 timer.
Skjæres i biter med skarp kniv


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar