fredag 17. desember 2010

Brutti ma Buoni (nøtte/mandelkaker)

Navnet på disse nydelige italienske kakene er "stygge men gode" - 
de er virkelig gode og så er de glutenfri



Du kan smake til kakene med litt vanilje, kanel, citronskall eller en annen smakstilsetning du selv er glad i - jeg har brukt citronskall, det gir en litt frisk smak.

TIL CA. 30 - 35 KAKER TRENGER DU:

125 gr. skåldede mandler
125 gr. hasselnøtter
250 gr. sukker
3 eggehviter
revet citronskall av ca. 1/2 citron

Rist nøttene på 180 grader til de blir litt gyldne, prøv å få mest mulig av skallet etter de er ristet.
Skåld mandlene og mal mandlene sammen med nøttene.
Pisk eggehvitene, tilsett sukkeret litt etter litt til  det er en blank og stiv marengs, det er vanskelig å få stiv eggehvite hvis det er litt eggeplomme med i hvitene, og så må visp og bolle være godt vasket.


Vend inn nøtte/mandelblandingen og ha deigen i en kaserolle, kok på lav varme i ca.10 min. til massen er gylden og slipper kanten på kaserollen.
La det bli litt kaldt.
Sett deigen med to teskjeer i små topper på stekeplate som er dekket med bakepapir.
Stek kakene på 150 grader i ca.25 - 30 min. Legg kakene i en kakeboks når de er kalde.


Smaker du på en er det vanskelig å la være å ta flere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar