onsdag 8. desember 2010

Kyllingsuppe (Mulligatawny soup)



 En varm litt "hot" suppe som er en forenkling av den engelske Mulligatawny suppen  men denne enkle varianten er minst like så god. Suppen er ypperlig som gjestemat og er blitt populær som "klubbmat" da suppen ikke bare er god og mettende, men den kan tilberedes i god tid i forveien. Suppen serveres med et godt hjemmebakt brød og mitt forslag til brød er focaccia. Oppskrift på god focaccia finner du her


TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

1 stort eple i små terninger
1 stor hakket løk
2 ss smør eller olje
1 ss karri (må smakes til)
2 bokser (a` 400 g.) hakkede hermetiske tomater
Ca. 1 dl vann
3 dl matfløte (gjerne mere og bruk gjerne halvparten kremfløte)
2 grønsak buljongterninger
Liten klype sukker
Salt/pepper
1 grillet kylling eller 2 kyllingfileter


Bruker du kyllingfileter så må de brunes først.
Bruker du ferdig grillet kylling deler du den opp i pene biter. Skrell eplet og skjær i terninger og finhakk løken. Varm smør/olje i en gryte og surr løk og eple, tilsett karri, vann, buljongterninger, hermetiske tomater og matfløte. Kok opp suppen og la den koke i ca. 5 - 10 min. Tilsett kyllingen og smak til med salt, pepper og rund av med en liten klype sukker. La suppen få et godt oppkok og server den rykende varm

1 kommentar: