Søk i denne bloggen

torsdag 20. november 2025

Portvinsgele

 

Portvinsgele smaker fantastisk godt til de fleste typer ost. Av denne oppskriften blir det 3 små glass som også er veldig koselig å bruke som en liten julegave. Du kan bruke hvilken som helst type portvn, ofte har man en slant stående i skapet også.

 DU TRENGER:

2 dl portvin

2 dl sukker

1 dl vann

3 plater gelatin 

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 8-10 minutter.

 Ha portvin, vann og sukker i en kjele og varm opp mens du rører litt rundt til sukkeret smelter og det begynner å ryke av blandingen. Ta kjelen bort fra varmen (det skal ikke koke). Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de inn i den varme blandingen og rør til gelatinen har smeltet. La geleen avkjøle litt  før du heller den over på rene glass. Settes kaldt til neste dag.




 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar