Brente mandler hører liksom med til julekosen sammen med marsipan og andre julegotterier, brente mandler er også en fin ting å bruke som julegaver eller som en vertinnegave. Du finner brente mandler til salgs over alt i førjulstiden, men det er ganske enkelt å lage selv. Lag en stor porsjon, fyll opp på fine glass og lag en fin og personlig gave.
DU TRENGER:
250 gr mandler
150 gr sukker
1 dl vann
20 gr smør
Bruk en vid stekepanne eller en kasserolle med teflonbelegg. Hell i mandler, sukker og vann. Kok opp og la dette småkoke samtidig som du rører forsiktig med en tresleiv. Etterhvert vil vannet fordampe og sukkeret legger seg rundt mandlene som en grå masse. (Dette tar ca. 12-15 minutter) Senk varmen litt, og fortsett å røre forsiktig. Sukkeret vil nå smelte og bli brunt og flytende. Når du ser at alt sukkeret har smeltet, tar du stekepannen bort fra varmen og tilsetter smøret og rører godt rundt slik at det fordeler seg. Hell de karamelliserte mandlene over på et stekebrett som er dekket med bakepapir. Bruk to gafler og dra mandlene fra hverandre slik at det ikke blir store klumper med mandler. La mandlene avkjøle til neste dag før du legger de over på glass eller boks.



Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar