Veldig enkel og veldig god er det jeg kan si om disse kakene her. Nydelig til kaffekosen og nydelig til iskrem, dette er kaker som forsvinner fort hvis du lar de stå lett tilgjengelig.
DU TRENGER:
80 gr havregryn (lettkokte)
120 gr sukker
80 gr hvetemel
1/2 ts bakepulver
2-3 ss finhakket hasselnøtter
100 gr smør
2 ss lys sirup
2 ss kremfløte
Bland alt det tørre i en bakebolle. Ha smør og sirup i en liten kjele og varm opp (skal ikke koke), tilsett kremfløten i smørblandingen og bland så det hele inn i melblandingen. Rør godt sammen. Bruk en liten skje og lag små topper med god avstand på et stekebrett med bakepapir og stek ved 180 grader i ca. 10 minutter. Det er lurt å lage en prøvekeke, slik at du ser hvor stor avstand du må ha mellom kakene. La kakene avkjøle en del på platen før du bruker en stekespade og legger de på en rist til de er helt avkjølt.




Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar