mandag 15. april 2019

Sjokoladekake med appelsinfromasj



Denne kaken er mere dessert enn kake kanskje, men utrolig frisk og god. Jeg laget denne kaken til påske og har pyntet med små påskeegg, men du kan bruke annen pynt som appelsin eller mandarinbåter, mørk sjokolade eller små marengs. Kaken bør lages og pyntes dagen før den skal spises, da både fromasj og gele trenger tid til å stivne, og når det er sagt så smaker kaken aldeles nydelig


DU TRENGER TIL EN FORM PÅ CA. 24 CM.

BUNN:
 
200 gr kransekakemasse
2 egg
3 ss kakao
50 gr mørk sjokolade

Riv mandelmassen på den groveste delen på rivjernet ditt. Rør mandelmassen sammen med ett egg av gangen, og rør inn kakao og hakket sjokolade. Ha bakepapir i bunnen på en rund form ca. 24 cm i diameter. Hell i kakerøren og stek kaken i ca. 15 minutter ved 175 grader. Avkjøl kaken i formen til den blir helt kald. Når kaken er helt avkjølt tar du bort bunnen på formen og bakepapiret og legger kakebunnen på det fatet som kaken skal serveres på . Vask kakeringen og legg den rundt kaken igjen


APPELSINFROMASJ:
 
5 plater gelatin
2 eggeplommer
1 dl sukker
125 gr gresk yoghurt
Finrevet skall av 1/2 appelsin
1dl presset appelsinsaft
2 1/2 dl kremfløte

Legg gelatinplatene i en liten skål med vann til oppbløting i ca. 5-7 minutter. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis og pisk til alt sukker er oppløst og du har en luftig eggedosis. vend forsiktig inn yoghurten. Ta opp gelatinplatene fra vannet og legg de sammen med litt av appelsinsaften i en liten kasserolle og varm forsiktig opp slik at gelatinen smelter, vær forsiktig med varmen, det skal ikke bli for varmt. Tilsett resten av appelsinsaften. Avkjøl litt og hell gelatinblandingen i eggedosisen mens du rører/vender forsiktig rundt. Pisk kremfløten til den blir luftig, men ikke helt stiv og vend den forsiktig inn i eggedosisen. Hell appelsinfromasjen over kakebunnen og sett kaken i kjøleskapet slik at fromasjen stivner helt.


APPELSINGELE:

1 pakke appelsingele pulver

Lag gele etter anvisningen på pakken, vent til den begynner å stivne før du heller geleen over kaken. Sett kaken i kjøleskapet slik at geleen stivner helt.
Bruk en skarp tynn kniv til å løsne kaken rundt kanten av formen, det er lurt å dyppe kniven i varmt vann da er det lettere å få løsne kaken fint fra formen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar