torsdag 4. april 2019

Italienske kjøttboller i tomatsaus


 Hvis du som jeg er glad i italiensk mat, vil du like disse kjøttbollene som er godt krydret med både hvitløk og rosmarin, og sammen med denne smakfulle tomatsausen er dette et måltid som virkelig minner om Italia. Jeg har tilsatt litt parmesan i kjøttbollene, men det kan sløyfes hvis du ikke er så glad i den smaken.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

500 gr karbonadedeig eller kjøttdeig (eller en blanding)
1 ts hvitløkspulver
1 egg
1 ts rosmarin
2-3 ss finhakket persille
2 fedd finhakket hvitløk
2 ss finhakket løk
2-3 ss finrevet parmesan (kan sløyfes)
3-4 ss brødrasp
1-2 dl vann eller melk
Salt - pepper


TOMATSAUS:

1 liten  finhakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
2 stilkselleri som finhakkes
1 stor ss tomatpure
1 boks hermetiske tomater
2-3 ss finhakket persille
1 ts basilikum (eller en dusk frisk finhakket basilikum)
Salt - pepper
Vann
Olje/smør
Liten klype sukker

Rør sammen alle ingrediensene til kjøttbollene, du kan bruke en kjøkkenmaskin eller rene hender. Spe med vann eller melk slik at du får en fast deig som er fin å rulle små kjøttboller av. Stek kjøttbollene i smør/olje på stekepannen til de er nesten gjennomstekte, de skal jo koke litt i tomatsausen. Du kan også steke kjøttbollene på en stekeplate kledd med bakepapir på 200 grader i stekeovnen, det er det aller enkleste synes jeg, og det tar ca. 4-5 min så snur jeg på kjøttbollene og steker 3-4 minutter til.

Til sausen surrer du løk og finhakket stilkselleri i litt smør/olje til løken er blank, tilsett finhakket hvitløk og la dette surre litt til. Tilsett tomatpure og rør rundt til tomatpureen er blandet godt med løken. Tilsett hermetiske tomater, kok opp og la dette småkoke i 8-10 minutter. Kjør glatt med en stavmikser, tilsett vann til passe konsistens og tilsett krydder. Smak til med salt, pepper og sukker. Legg i kjøttbollene og la dette småputre i 10 -12 minutter.
Denne retten serveres med pasta eller spaghetti og en god salat.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar