mandag 15. april 2019

Firkløverkake i langpanne



Dette blir en myk og saftig sokoladekake som smaker minst like godt som den firkløverkaken i rund form, egentlig er dette en av de beste langpannekaker jeg noensinne har spist. Her er det kake nok til mange enten det nå er en avslutningsdag eller bursdag. Kaken kan fryses både med og uten topping, men den holder seg i flere dager uten å fryses. Vil du kan du dele kaken i to og legge delene oppå hverandre og bruke halvparten av fyllet i mellom. Dette er kake for en langpanne på ca. 30x40 cm.


DU TRENGER:

7 egg
300 gr sukker
200 gr smør
100 gr mørk sjokolade
3 ss nylaget kaffe
200 gr hvetemel
2 1/2 ts bakepulver


Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Hakk sjokoladen og ha den sammen med smør og kaffe i en liten kasserolle som varmes opp til smør og sjokolade er smeltet, du kan også bruke microen. Avkjøl smør/sjokoladeblandingen litt før du rører blandingen forsiktig inn i eggedosisen. Prøv å røre minst mulig. Bland sammen hvetemel og bakepulver og sikt det over i bakebollen mens du vender forsiktig melet inn i røren med en slikkepott. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne, og stek ved 200 grader over/undervarme i ca.20 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er ferdig stekt. Avkjøl kaken litt før du tar kaken over på en rist slik at den blir helt avkjølt


GLASUR:

2 dl sukker
2 dl kremfløte
100 gr smør
150 gr Firkløversjokolade

Ha alle ingrediensene til glasuren i en kasserolle, varm forsiktig opp og la massen småkoke i ca. 10 - 12 inutter. Avkjøl glasuren og hell den i et jevnt lag over kaken. Sett kaken kaldt slik at glasuren blir skikkelig fast før du deler opp i ruter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar