mandag 14. januar 2019

Tomatsuppe med chorizotopping


På ca. 30 minutter lager du en skikkelig god og fullverdig middag til to, en knakende god suppemiddag med en smakfull topping av chorizo og vårløk.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

1 middels stor løk i terninger
1 fedd finhakket hvitløk
Ca. 1/2 liten finhakket chili
Olivenolje
1 stor ss tomatpure 
Salt -pepper
1 boks (400gr) hakkede hermetiske tomater
1 kyllingbuljong terning
Liten klype sukker
Ca. 4 dl lett melk eller vann

TOPPING:

2-3 finsnittet vårløk
Finhakket chorizo 
Litt olivenolje 


 Hakk løk, hvitløk og chili, ha litt olje i en gryte og la grønnsakene få surre i oljen til løken blir blank. Tilsett tomatpure og la den få surre med et par minutter. Hell i boksen med de hermetiske tomatene og spe med litt melk eller vann. Kok opp og kjør suppen glatt med en stavmikser eller en blender. Tilsett mere melk eller vann til passende konsistens, tilsett buljongterning og smak til med salt, pepper og en liten klype sukker. La suppen koke noen minutter mens du steker raskt biter av chorizo og vårløk til det begynner å få farge. Suppen serveres med toppingen og godt brød.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar