mandag 13. februar 2017

Kyllingsuppe med søtpotet og peanøttdryss


Dette er en suppe som virkelig varmer, den er litt inspirert av en thaisuppe, men i og med at jeg manglet mange av de ingrediensene som thaisuppen skulle inneholde, ble det kun med inspirasjonen. I midlertidig ble det en nydelig og mettende suppe med få ingredienser, rask å tilberede og vel verd et forsøk - rett og slett kjempegod.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

1 liten eller 1/2 søtpotet i små biter ( ca.150 - 200 gr)
1 kyllingfilet (2 fileter hvis du er ekstra sulten)
1 liten løk i tynne ringer
1 boks kokosmelk (ca. 400 gr)
2-3 ts currypaste (mere hvis du vil ha en mere hot suppe)
1 terning kyllingbuljong eller bruk kyllingfond
2-4 dl vann
Salt
Olje til steking
1 neve spinat i hver tallerken
TIL TOPPING:
Ca. 1 1/2 dl grovhakkede peanøtter
Noen tynne skiver rød chili
Tynne båter av lime


Ha litt salt og pepper på kyllingfileten og stek den i litt olje på stekepannen. Den behøver ikke være helt gjennomstekt. Sett den tilside. Ha litt olje i den gryten du skal koke suppen i, la oljen bli varm og ha i søtpotetbitene og løken. Rør rundt og la dette surre til løken er blank og søtpoteten begynner å bli litt stekt. Ha i currypaste og kyllingbuljongterning, rør rundt slik at alt blir blandet godt. Hell over kokosmelken og noe av vannet, kok opp og la suppen koke til søtpoteten blir myk. bruk en sleiv og mos noen av søtpotetbitene litt mot kanten av gryten. Tilsett kyllingen som du først har delt i biter eller strimler og la suppen koke noen minutter til., smak til med mere carrypaste og litt salt.  Legg en god neve spinat i hver tallerken og øs den kokende varme suppen over spinaten. Topp med chili, limebåter og peanøtter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar