mandag 20. februar 2017

Ertesuppe med kikerter


I dag har jeg kokt ertesuppe på kraft fra svineknoke, litt rester av kjøtt og kikerter. Jeg har "spedd på" med litt pølser og brukt masse gode grønnsaker. Resultatet ble en fyldig suppe som smakte godt på en dag med kuldegrader.

DU TRENGER TIL 2-3 PERSONER:

80 gr gule erter
80 gr kikerter
400 - 450 gr kjøtt av svinekeknoke eller svinekjøtt og pølse
1, 2 l kraft eller vann
1 stor løk i biter
1 liten purre i tynne ringer
1-2 skiver sellerirot i små biter
2-3 gulrøtter i små biter
1 ts timian
Pepper 


Det aller viktigste når du skal koke ertersuppe, er å huske å legge erter og kikerter i vann kvelden før. Skyll de bløtlagte ertene/kikertene i kaldt vann og legg de i en kasserolle, hell over kraften og kok opp, la ertene småkoke i en times tid. Skan du bruke svineknoke legger du den i kasserollen sammen med ertene og heller på vann. Etter en times tid tilsetter du hakket løk og timian, kok videre, men etter ca. 1/2 time tilsetter du resten av grønnsakene og oppskåret kjøtt. Etter ca. 20 minutter tar du opp knoken og skjærer fra kjøttet som du legger tilbake i suppen. Smak til med pepper og tilsett pølsebiter hvis du bruker det og gi suppen et oppkok. Suppen serveres rykende varm med flatbrød eller annet brød.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar