fredag 17. februar 2017

Kyllinglår med honning og sennep


Her kommer enda en alt-i-en-form-rett og med kylling denne gang. Det er så innmari lettvint med slike middager, her har jeg kun brukt stekepannen og en ildfast form for å trylle frem denne nydelige kyllingretten med fantastiske grønnsaker. Jeg har brukt gule beter, men du kan bruke persillerot, selleri eller andre rotgrønnsaker.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

2 kyllinglår eller 4 hvis de er små
2 hvitløksfedd i strimler
1 ts dijonsennep
1 ts honning
Salt - pepper
2 poteter i båter
2 gulrøtter i skiver
4 små gule beter i båter
1 rødløk i båter
8- 10 småtomater
1 ts timian
Smør/oljeBegynn med å steke kyllinglårene i smør/olje på stekepannen. Dryss på salt og pepper og dytt strimler av hvitløk under skinnet på kyllinglårene, den hvitløken du ikke får plass til legger du i stekepannen ved siden av kllinglårene. Stek kyllingen til den er pent brun på begge sider, den trenger ikke være helt gjennomstekt da kyllingen skal i stekeovnen etterpå.
Mens kyllingen steker, skreller du og deler opp alle grønnsakene og legger de i en ildfast form eller bruk en liten ovnspanne hvis du lager til mange. Hell over litt god olivenolje og strø på timian, salt og pepper. Sett formen i stekeovnen på 200 grader. Ta kyllingen ut av stekepannen, rør sammen honning og sennep og pensle kyllinglårene med denne blandingen. Etter 10 minutter tar du ut formen med grønnsaker, dytter de litt tilside og legger i kyllinglårene. Sett formen tilbake i stekeovnen og stek videre i ca. 20 - 25 minutter. Når det er ca. 10 minutter igjen av steketiden, legger du i tomatene, gjerne en hel klase. Vil du ha en dressing ved siden av, kan jeg anbefale denne tomat og yoghurt dressingen, og oppskriften finner du her


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar