torsdag 26. februar 2015

Wok med laks og reker


Dette er middagen som er ferdig på et blunk, og ikke bare det, en aldeles nydelig middag.
Bruk de grønnsakene du har for hånden og krydre med litt chili, hvitløk og ingefær, eller bruk en pose frosen wokblanding.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca 150 gr rensede reker
Ca 200 gr fersk laks uten skinn og bein
2 gulrøtter i tynne strimler
1 liten fenikkel i tynne ringer
Noen små buketter broccoli
1 grovhakket rødløk
Ca. 10 cm purre i tynne strimler
Sukkererter (kan sløyfes)
Ca. 1/2 finhakket chili 
1 fedd finhakket hvitløk
1 ts finrevet ingefær
Soyasaus
Olje
Ris


Kok risen etter anvisningen på pakken. Rens rekene. Skrell og del opp alle grønnsakene. Del laksen i passe biter, wok de raskt i litt olje, ta laksen opp og sett den tilside. Ha ny olje i wokpannen din og wok grønnsakene mens du rører hele tiden, tilsett chili og ingefær underveis. Når grønnsakene er ferdig smaker du til med soyasaus og legger i laksen og rekene. Vend rundt, men ikke la rekene bli så mye stekt, da blir de seige. Serveres straks.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar