lørdag 28. februar 2015

Sitronfromasj med yoghurt og bringebær


En frisk fromasj med yoghurt og sitron, litt syrlig, men servert med bringebær smaker det riktig så godt. Det går også greit å bruke litt mindre presset sitron hvis du vil ha desserten mindre syrlig.


DU TRENGER TIL 4 PORSJONER:

4 blad gelatin
1 stor sitron zest og saft
4 egg
4 ss sukker
2 dl gresk yoghurt


Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter, pass på at de er dekket med vann.
Skill eggene, pisk eggehvitene helt stiv og tilsett 2 ss sukker mens du pisker. Pisk eggeplommene med 2 ss sukker til de blir lys eggedosis. Riv skallet av sitronen (bare det gule) og press ut saften, det må være ca. 1,2 dl. Ha sitronsaften i en liten kasserolle, klem vannet ut av gelantinplatene og legg de i sitronsaften og varm opp slik at gelatinplatene smelter. Det trenger ikke være så veldig varmt.
Bland yoghurt med eggedosisen og rør inn de oppløste gelatinplatene sammen med sitronsaften. Vend inn først halvparten av de stivpiskede eggehvitene, og så vender du forsiktig inn den andre halvparten. Ha fromasjen i en skål eller porsjonsglass som settes i kjøleskapet i minst 4 timer og helst til neste dag. Rør ca. 3 dl bringebær (ta av noen til pynt) med melis, som serveres ved siden av fromasjen.


1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett