lørdag 4. august 2012

Marinert appelsin og jordbær med yoghurt


Frukt er alltid godt som dessert enten du spiser den naturell eller som her marinerer frukten slik at den blir mere smakfull, og med yoghurt istedet for krem eller is og lite sukker, blir det en sunn og vitaminrik dessert  som du kan spise med god samvittighet selv om du er på "slankern" i en eller annen form.

TIL 4 PORSJONER TRENGER DU:            

4 store appelsiner
10 - 12  jordbær
1 ss citronsaft
3 ss melis eller sukrin
3 ss appelsinlikør
Yoghurt naturell

Fileter appelsinene slik at appelsinbåtene blir helt uten skall og hinner, det gjør du lettest ved å legge appelsinen ferdig skrelt i venstre hånd og skjær med en skarp kniv mellom de hinnene som er mellom appelsinbåtene. Ha de ferdige appelsinfiletene i en skål og press saften fra appelsinrestene over.
Ha i citronsaft, melis eller sukrin og appelsinlikør (cointreau kan brukes) og rør rundt, la desserten stå i kjøleskapet en times tid. Legg i jordbær en liten stund før desserten skal serveres.
Rør yoghurt naturell godt sammen og bruk den som krem til desserten, det smaker nydelig med den litt syrlige yoghurten til appelsiner og jordbær. Synes du yoghurten er for sur, kan du tilsette litt honning.



2 kommentarer:

  1. Namm! Dette ser godt ut!:P
    Skikkelig sommerdessert!
    Fin søndag til deg:)

    SvarSlett
  2. ja ikke sant, sundt og kjempedodt

    SvarSlett