torsdag 9. august 2012

Lammekoteletter og mais på grillen


Små møre lammekoteletter gnidd med hvitløk før de legges på grillen er virkelig snaddermat, de blir ferdigstekt på et øyeblikk, så det er lurt å ha tilbehøret som blir raskt ferdig eller som er ferdig på forhånd. Vi elsker asparges og småtomater på grillen,  det er raskt å tilberede og så smaker det aldeles nydelig til det meste av grillmat.
Gni de små kotelettene med en hvitløksbåt delt i to, strø på salt og pepper og gjerne rosmarin.
Grill kotelettene på varm grill til de er nesten gjennomstekte.
Vil du grille asparges og tomater så lag en liten form av dobbelt alu-folie, legg i asparges og tomat, ringle over en god olje, strø på flaksalt og litt pepper, så setter du alu-formen på grillen og snur på innholdet av og til.


Mais er kjekt å ha på gillen, og kjempegodt som "forrett". Grill maisen til den er gjennom varm og litt brun utenpå, serveres med godt smør, bruk en gaffel i hver ende til å holde maiskolben med hvis du ikke har maisholdere.


Lag en dressing til grillmaten og bruk gjerne, yoghurt eller kesam, tilsatt litt presset citron og salt/ pepper., så kan du jo velge det du liker best av, sennep, honning, søt chilisaus, finhakket løk, hvitløk eller vårløk, Lettrømme tilsatt litt syrlig marmelade som rabarbra er også nydelig som dressing til kjøtt, det viktigste er at du lager dressingen selv, så slipper du alle E-stoffer og holdbarhetsmidler som er i de ferdigkjøpte dressingene.
Vil du servere poteter til grillmaten så er det godt med bakt potet eller potetsalat til grillet fårekjøtt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar