fredag 27. juli 2012

Svinefilet med tropisk saus og bakte grønnsaker


Denne tropiske sausen passer utrolig godt til svinefilet, sammen med de ovnsbakte grønnsakene. Siden det er aspargestid brukes asparges nesten hver dag her hos oss, ja ofte både til lunsj og midddag.
I den tropiske sausen skal det egentlig være rødvinsgele, jeg hadde ikke det, så jeg brukte portvinsgele, og jeg går ut i fra at ripsgele også kan brukes, ihvertfall ble det en nydelig saus.

    DU TRENGER:
                                         
Svinefilet
Salt pepper
Olje/smør til steking

 

 Skjær bort alle sener og hinner på filten og trim den slik at den er jevn og fin. Ha salt og pepper på svinefilten og stek den raskt i  smør /olje på varm stekepanne slik at den får en jevn og fin stekeskorpe. Legg fileten i et ildfast fat og sett den inn i stekeovnen på 175 grader, og sett et stektermometer i den tykkeste enden. Når termometeret viser 70 grader er fileten litt rosa, på 75 - 80 grader er den gjennomstekt. Pakk den varme fileten inn i alu-folie.


 TIL GRØNNSAKER TRENGER DU:     

1 fennikel
1 stor rødløk
2 vårløk
8 - 10 små tomater
Litt god olje
Salt - pepper


Del løk og fennikel i båter og vårløken i ca. 2 cm store biter på skrå og alt fordeles jevnt i en ildfast form, ringle over olje og strø på salt og pepper. Tomatene legger du oppå når grønnsakene er ca. halvferdig 
 

                TROPISK SAUS:                     

1 liten eller 1/2 mango
1 tykk skive ananas
1 kiwi
Saft av 1 lime
2 ss rødvinsgele/portvinsgele
Pepper
1 - 1 1/2 dl creme fraiche
Noen dråper soyasaus



 Rens og del mango, kiwi og ananas i biter, press over lime saft. Kjør frukten til mos i en foodprosessor og ha mosen i en kasseolle. Tilsett creme fraiche og la sausen få et oppkok. Smak til med pepper, rødvins/eller portvinsgele og noen dråper soyasaus, men vær forsiktig med soyasausen, bruker du for mange dråper blir sausen veldig grå på farge.
Salat, asparges, kokte poteter eller ris er godt tilbehør eller som jeg serverte i dag, stekte poteter som jeg hadde i ovnen i en liten form ved siden av grønnsakene.

Skriv gjerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor, det er fint å høre hvordan du liker oppskriften.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar