fredag 6. juli 2012

Marinerte svinekoteletter på grillen med coleslaw og asparges


Det blir mye grilling her hos oss for tiden, sene kvelder og sene middager, men det er ikke bare vi som griller her i strøket, det dufter deilig av gilling fra naboene rett som det er. Jeg synes grillmaten smaker mye bedre hvis jeg legger kjøtt eller fisk i marinade, og denne marinaden her  er nydelig til svinekjøtt og gjør at kjøttet blir mere saftig og mørt.

MARINADE TIL 4-6 KOTELETTER:

1/2 dl rødvin
1/2 dl olje
3 ss soyasaus
Saft av 1/2 citron
Knapt 2 cm raspet ingefær
2 hvitløksfedd
Ca.1ss finhakket frisk timian eller ca. 1 ts tørket
1 stor ss honning eller brunt sukker (kan sløyfes)
Grovmalt pepper
Litt salt
Litt paprikapulver

Lag marinaden i en dobbel plastpose og rist godt sammen slik at alle ingrediensene blir godt blandet, legg kotelettene i marinaden og sett det hele i en stor skål eller bolle i kjøleskapet. Snu og vend på posen av og til slik at marinaden blir godt fordelt. La kotelettene ligge i marinaden et pat timer minst. Ta kotelettene ut av marinden en stund før de skal grilles slik at de får romtemperatur.
De grillede kotelettene serveres med grillet asparges og coleslaw.

COLESLAW:

2 middels store raspede gulrøtter
1/2 raspet eple
Finsnittet kålhode,
nesten dobbelt så mye kål som raspet gulrøtter
2 store ss yoghurt naturell,
Majones
1 ts. sennep
Litt presset citron
Grovmalt pepper
Chilipulver
Sukker/sukrin 


Rasp gulrøtter og eple og finsnitt kålen. Yoghurt og sennep røres sammen og blandes inn i grønnsakene sammen med majonesen. Det er vanskelig å angi mengde majones, men alle grønnsakene  skal være godt dekket, prøv deg frem med litt av gangen. rør godt, smak til med pepper, chilipulver, presset citron og en anelse sukker eller sukrin. Rør godt for hånd, da blir coleslawen best.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar