fredag 24. juni 2011

Sangria


Sangria er sommerdrikken foran noen her i Spania, deilig og svalende når man sitter ute en kveld og som en drink før maten når du skal ha gjester. Sangria lages på utrolig mange måter og smaken er  forskjellig hver gang jeg drikker sangria alt etter hva man blander i og hvor rundhåndet man er med de forskjellige ingrediensene.
Jeg har kommet frem til en oppskrift som vi synes er passe søt og passe sterk.

DU TRENGER:

                       1 flaske rød vin eller tilsvarende fra boks                          
2 - 3 dl brandy
4-5 dl. kullsyreholdig vann f.eks. Ramløsa -
her i Spania bruker vi noe som heter La Casera.
1 eple
1 appelsin
1 citron
1 lime
2 ss. sukker eller sukrin
Masse is 


 Skjær eplet i små biter, resten av frukten skjæres i skiver. Bland frukt, isbiter, sukker, vin, brandy og vann i en mugge og rør rundt til sukkeret er oppløst. Drikkes kaldt.

En enklere variant av sangria er noe som her i Spania heter
Vino tinto verano (sommervin) og som er en veldig vanlig drikk i sommervarmen, det er  halvt om halvt med rødvin og kullsyreholdig vann, tilsett is, citronskive og appelsinskive. Dette er en svalende og frisk "kosedrikk" når det er varmt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar