torsdag 9. juni 2011

Burger med bacon og avocado



Det er virkelig godt med en burger av og til og et populært innslag hos de yngste i familien.  Det er enkelt å lage burgere og nå på sommeren kan de grilles ute - kanskje sammen med  et grønnsaksspyd eller potetbåter. Jeg har stekt burgerne inne på  stekepannen, det går ganske raskt.
DU TRENGER TIL 4 BURGERE:

                   600 gr. kjøttdeig eller karbonadedeig                       
Salt  -  pepper
Smør eller olje til steking
4 tykke skiver god ost
1 - 2 modne avacodo i skiver
8 skiver bacon
1 løk i tynne ringer
2 tomater i skiver
Litt salat
4 hamburgerbrød

Stek baconskivene og hold de litt varme. Bland kjøttdeigen med salt og pepper, lag 4 store biffer som du steker i smør/olje i en varm stekepanne eller på grillen. Stek 2-3 min. på den ene siden, snu burgerne, legg en osteskive på hver burger og legg på et lokk slik at osten smelter. Ettere et par min, er burgeren ferdig og er nå litt rosa inni, vil du ha den gjennomstekt, så stek litt lengre på hver side.
Del hamburgerbrødene i to,
og varm de i brødristeren.


DRESSING:

3 ss majones
1 ss ketchup
1 ss barbequesaus
1 ss hakket sylteagurk
Litt salt

Bland alt til dressingen sammen.
Så er det bare å "bygge " en burger, begynn med dressing på burgerbrødet, så salat, tomat, løkringer, bacon, avacodo i skiver, og alt det du har lyst på.
Kos deg med en herlig og saftig burger
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar