fredag 10. juni 2011

Sabayonne-gratinert bringebær


En himmels dessert med friske bringebær og som endatil er lettlaget. I denne franske dessertsausen kan du putte frisk frukt eller bær, det meste smaker nydelig, det er sausen som gjør susen her.

                         TIL 4 PORSJONER TRENGER DU:                         

6 -7 eggeplommer (7 hvis det er små egg)
6 ss. sukker
3 ss. likør eller limejuce
3 ss. creme fraiche
Bringebær eller annen frukt/bær


Sett stekeovnen på 250 grader og la den bli helt varm.
Så pisker du eggeplommer, sukker og likør/juce til en luftig eggedosis over vannbad. Jeg setter en kaseolle på platen med varmt vann (skal ikke koke) og bruker en bolle til å piske i som går litt ned i kaserollen men ikke så langt ned at den kommer i kontakt med vannet.
Når eggedosisen er kremete og luftig rører du inn creme fraice.
Fordel bær eller frukt i ildfaste skåler og hell over sabayonnekremen. Sett skålene i ovnen til kremen har fått litt farge, følg godt med, slik at desserten ikke blir for mørk. Du kan godt bruke grillen, men da går det veldig fort, og det er lett for at desserten blir brent.
Lykke til.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar