onsdag 29. juni 2011

Gazpachosuppe


På riktig varme dager her i Spania er det godt å slippe kjøkkentjeneste, da er en kald suppe rik på smak av solmodne tomater redningen. Ikke rart at folk i varmere land spiser middag sent om kvelden når solen har gått ned og temperaturen har nådd et "levelig nivå". 

TIL FIRE PERSONER TRENGER DU:

1 stor rødløk
2 fedd hvitløk
1/2 agurk uten skall
1 stk. stangselleri
1 rød paprika
1/4 rød chili uten stener
1 boks (400gr.) hermetiske tomater
3 store tomater uten skinn
1 skive loff uten skorpe
2-3 dl. grønnsakkraft eller vann+buljongterning
1 dl. olivenolje
Citronsaft - salt - pepper

Skjær alle ingrediensene opp i biter og ha alt sammen med olivenoljen, unntatt grønnsakkraften i en food processor eller blender, kjør til alt er finmalt og er blitt en tykk suppe, spe med grønnsakkraft til du har en passelig konsistens på suppen og kjør i maskinen litt til. Smak til med salt, pepper og litt presset citron og  så er suppen ferdig.

Som tilbehør til gazpachosuppe brukes mye forskjellig, alt etter hvor i Spania du er, men hvitløksristede brødterninger får man alltid.
Sett frem små skåler med for eks. hakket agurk, hakket tomat, små biter spekeskinke, hakket løk eller hakket egg.  En rømmeklatt er også godt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar