søndag 1. mai 2011

Spareribs med maispure og epletzatziki


Spareribs er noe av det beste jeg vet, særlig med epletzatziki og maispure. Det er ikke så ofte det serveres her hos oss i og med at det er "litt" ekstra arbeid med tilberedelsen, men når det først gjøres er det lurt å lage en stor porsjon og putte litt i frysen. Jeg starter med å legge 2 kg. kjøtt i marinade natten over, og til marinaden trenger du alt det du har i huset av godsaker som:
1 ss. paprikapulver
1 bit ingefær som hakkes eller raspes
2 fedd hvitløk
2 ss. eplesidereddik
1 stor løk
1/2 chili
1 ss. tabasco
1 ss. korianderpulver
2 ss. sukker
2 ss. tomatpure
2 dl. olivenolje
salt - pepper
Her kan du bruke fantasien og putte i det du liker best, og det gjør ingen ting om kjøttet ligger i marinade lenger en natten over.
Så har du kjøtt og marinade over i en kasserolle og fyller opp med vann slik at det dekker kjøttet. La det koke over svak varme til kjøttet er mørt, det tar ca. en time.
Ta kjøttet forsiktig opp av kasserollen og legg det på et stekebrett slik at det får tørke mens du lager barbeque-saucen, og til den trenger du:

Ca 2 cm. ingefær
2 ss. sukker 
1 ss. finhakket hvitløk
1 dl. mørk sirup
1 dl. soyasaus
2 bokser hakkede tomater
2 dl. ketchup

Sukkeret smeltes til karamell (vær forsiktig så det ikke blir brent) som tilsettes hakket ingefær og hvitløk, la det koke litt, så tilsetter du sirup, soyasaus, hakket tomat og ketchup. La det hele koke opp og rør godt. Smør sausen på begge sider av kjøttet  og stek ved 220 gr. på grillvarme i ca. 15 min.
Vi bruker bakt potet eller potetsalat sammen med epletzatziki og maispure til spareribs, men det er jo en smakssak.

Til epletzatziki trenger du:
2 epler
2 små beger med yoghurt naturell
1 fedd hvitløk
2 ss. hakket gressløk
Salt - pepper
Skrell og rasp eplene grovt, bland de med yoghurt og smak til med salt og pepper. Bland inn finhakket hvitløk og gressløk.

Skal du lage maispure trenger du:
4 maiskolber
2 ss. smør
3 1/2 dl. melk/fløte
Salt - pepper

Kutt maiskornene av maiskolbene og ha de i en kasserolle sammen med melk/fløte og la det få koke i ca. 15. min. Bruk en stavmixer og kjør det sammen med smøret til pure. Smak til med salt og pepper.
Lykke til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar