mandag 16. mai 2011

Fylte marengsboller


En liten søtsak til kaffen eller som dessert det har vi tid til, ganske raskt å tilberede, trenger bare litt ekstra tid i stekeovnen, de fleste ingredienser har vi vanligvis i huset så det er bare å sette igang. Det blit 10 marengsboller av denne porsjonen.

DU TRENGER:

3 eggehviter
3 dl. melis

Sett stekeovnen på 125 grader. Pisk eggehvite og melis til det blir stivt og seigt.
Sett 10 aluminiumsformer på et stekebrett og fordel marengsmassen i formene. Sett stekebrettet i nederste del av stekeovnen og stek i ca. 50 min. Marengsbollene avkjøles i formene på rist.


Mens marengsbollene avkjøles lager du fyllet

DU TRENGER:

3 eggeplommer
3 ss. sukker
Revet skall og saft av en 1/2 citron
25 gr. smør
1 1/2 dl. kremfløte
Syltetøy

Bland sukker og eggeplommer sammen med cirtonsaft og citronskall i en liten kasserolle, varm opp blandingen til det begynner å tykne, rør hele tiden, det skal IKKE koke. Ta kjelen av platen og rør i smøret i små biter. La citronkremen avkjøle. Pisk kremfløten stiv og bland den i citronkremen.
Bruk en skarp kniv og skjær små lokk av marengsene og fyll i en stor skje med krem og gjerne litt bær eller syltetøy, jeg har brukt fikensylteløy, legg lokket over fyllet igjen, og de bør serveres straks når der er fylt med krem.
Disse marengsbollene kan ikke fryses, men kan oppevares uten fyll i tett boks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar