mandag 9. mai 2011

Pølser med godt tilbehør


Mai er nok den måneden vi spiser mest pølser, både fra grillen og ellers, og som tilbehør har vi for det meste potetmos, potetsalat og ketchup/sennep, jeg er veldig glad i pølser så jeg synes alt dette er kjempegodt, men av og til kan det smake med en liten vri på tilbehøret og da foreslår jeg røstipoteter og en tomatrelich. Når du lager røstipoteter er det greit å lage mange og putte noen i fryseren til et senere måltid.                    

TIL RØSTIPOTETER TRENGER DU:

6 - 8 rå poteter
1/2 rødløk
salt - pepper
Smør til steking

Riv potetene grovt på et rivjern og legg de i et kjøkkenhåndkle eller et dørslag slik at du får klemt ut noe av vesken. Riv løken fint og bland sammen potet, løk og salt/pepper.
Ha smør i stekepannen og legg på klatter av potetrøren som du klemmer utover til små runde kaker ca. 10 cm. i diam. Stek de jevnt brune på begge sider. Røstipoteter kan serveres varme eller kalde.

TOMATRELICH:
 
2 tomater
En liten bunt vårløk
1-2 fedd hvitløk
Salt og pepper
1 - 2 ss. olivenolje
1/2 paprika  (kan sløyfes)

Ta ut innmaten i tomatene og skjær de i små terninger, kutt vårløken i tynne ringer, hakk hvitløken og paprikaen. Bland sammen med olivenolje og smak til med salt og pepper. Blir best når den har fått stå i kjøleskapet en stund før den skal spises.

Epler og rødløk surret med  karri er et annet nydelig tilbehør til pølser.

TIL EPLE OG RØDLØK TRENGER DU:

2 epler
1 rødløk
Litt nøytral olje
Ca. 2 ts. karri

Epler og løk kuttes i små biter og får surre seg myke i litt olje sammen med karri. Serveres varm til pølsene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar