Klementinmarmelade er superenkelt å tilberede og helt fantastisk på ost. særlig oster som manchego, og andre harde oster, men den funker også på brie og blåmuggost, ja til og med den trøtte grovbrødskiven med gulost får en høynare med klementinmarmelade. Av denne porsjonen blir det 4-5 mellomstore glass. Oppbevarer glassene i kjøleskapet med tett lokk, så holder marmeladen seg lenge. Jeg bruker syltesukker, som er sukker med pektin og gjør at marmeladen blir stiv og ikke rennende.
DU TRENGER:
1 kg klementiner
5 dl vann
500 gr syltesukker
1 vaniljestang eller 1 kanelstang hvis du vil ha litt ekstra smak, men marmeladen blir riktig så god uten.
Klementinene må skrubbes godt over varmt vann hvis du ikke bruker økologiske. Skrell halvparten av klementinene og skrell med kniv slik at du ikke får med så mye som mulig av det hvite i skallet. Den andre halvparten av klementinene brukes med skallet på. Del klementinene i to og skjær hver halvpart i tynne skiver. Legg klementinskiver med og uten skall i en kasserolle, hell på vannet og tilsett sukkeret og vaniljestang/kanelstang. Kok sakte opp og la marmeladen småkoke i 1 time. Rør rundt av og til og pass på varmen slik at marmeladen ikke setter seg i bunnen av kasserollen. Hell den varme marmeladen på rene glass, sett på lokk og oppbevares kjølig. Kos deg med en nydelig marmelade og bruk gjerne et glass eller to til julegaver.



Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar